+355 4 2259 425 info@ivodent.edu.al

Histori e Teknikes Dentare

Provat e para për të përgatitur zëvedesues të lëvizshëm të dhëmbëve, i gjejmë në kohët antike të parakrishtit.

Sëmundjet e dhëmbëve janë po aq të lashta sa edhe jeta mbi tokë. Defektet e shkaktuara nga kariesi ishin relativisht të rralla; dhëmbët kryesisht abradoheshin nga ushqimet e forta e të papërpunuara duke shkaktuar shkatërrimin dhe rënien e pulpës. Rreth 2500 vjet para Krishtit ka zanafillat e tij profesioni i mjekut të dhëmbëve. Zëvendësuesit e dhëmbëve kryesisht skaliteshin në kockë ose fildish dhe nëpërmjet telave prej ari lidheshin fort me dhëmbët e tjerë ekzistues. Por mjekimi i dhëmbëve filloi të kryhej mbi baza shkencore dhe si veprimtari e pavarur vetëm në shekullin e 18-të, prandaj edhe mund të flitet për një histori të ushtrimit të mjekimit të dhëmbëve si profesion vetëm prej kësaj kohe.

Mos prisni kaq gjate Regjistrohuni sot!

Pse te na zgjidhni ne, pse IVODENT ?

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image